DE unieke gouden tip waarmee jij heel veel geld verdient!

…en het gaat over ontwoekeren… 

Jawel, Jawel! Deze blog gaat wel over jou, dus gewoon doorlezen en niet wegzappen…!

Waarom dan? Nou, simpel, reken even mee: er zijn nog ruim 1,5 woekerpolissen (cijfers 2021!) in Nederland volgens de AFM. Bij in totaal circa 7 miljoen huishoudens betekent dat, dat nog steeds 1 op de 3 tot 4 huishoudens minimaal één of meer van die dure beleggingsverzekeringen heeft!

rekenmachine

Nou, ik niet hoor, denk jij wellicht, en met jou circa 80% van de lezers die na de eerste alinea van deze blog nog overgebleven zijn.

Dat kan, dat jij een gelukkige niet-bezitter bent. Maar dat betekent dan bijna automatisch dat je buurman of buurvrouw links of rechts er wél eentje heeft. Weet je wat? Ga het gewoon eens vragen zou ik zeggen, ik wacht wel even….

….en? Nee? He…, dat is vreemd, dan moet jij er toch wel degelijk toch zelf eentje hebben….

Kom, denk even goed na, wat voor spaarproducten, groot of klein heb je in het verleden gesloten?

Vooruit, ik geef je – om je te helpen, want daar draait het in ons leven om, nietwaar?! – even een rijtje met wat mogelijke producten en namen. Zet ik er ook voor je bij of dit meestal wel of geen woekerpolis is.

Oh ja, even voor de duidelijkheid: mijn definitie van een woekerpolis is heel simpel: alle beleggingspolissen waarvoor je nu meer kosten betaalt dan nodig in vergelijking met goedkopere en gelijkwaardige producten. En dat zijn dus heel concreet bijna alle polissen die in het (recente) verleden zijn afgesloten…

Dus niet die flauwekul van die “compensatieregeling” waar je ooit en jarenlang door maatschappijen mee bestookt en aan het lijntje gehouden bent…die compenseert namelijk gemiddeld nog geen 10% van die jaar-in-jaar-uit veel te hoge kosten! Dus na het uitvoeren van die “genereuze compensatieregeling” loopt ook jouw polis (of die van je buurman/buurvrouw) gewoon door met 90% van de oorspronkelijke te hoge kosten…..!

Oh ja, dat lijstje:                                                                Mogelijke woekerpolis:

vinkjes

loep

Nou…. begin je het door te krijgen….? Het lijstje hierboven is een korte bloemlezing uit de vele honderden soorten producten die maatschappijen vanaf ongeveer de jaren ’80 gemaakt hebben om zo heel, heel veel geld aan ons te kunnen verdienen. En dat gaat dus nu, anno 2022 gewoon door. Tenminste: zolang jij (of je buurman/buurvrouw) dat laat gebeuren!

De afgelopen jaren heb ik veel goede gesprekken gehad en samengewerkt met allerlei partijen die vanuit oprechte bezorgdheid en belangenbehartiging willen dat alle woekerpolissen worden bekeken en waar nodig aangepakt.

Mensen bij de AFM, bij het NIBUD, bij de Consumentenbond, bij de serieuze claimorganisaties en –jazeker- zelfs bij verzekeraars…! Zoveel mensen en instanties, die echt niet blij zijn met het geringe aantal mensen dat met zijn/haar te dure polis aan de gang gaat. Zij snappen heel goed de financiële ramp die jou en alle anderen mogelijk te wachten staat als je polis de einddatum bereikt.

Zij gaven mij de afgelopen jaren steeds opnieuw ontwoeker-inspiratie! Nee, ik ga hier nu geen namen noemen: de mensen die dit lezen weten wel dat ik hen bedoel: dankjulliewel…!

Goed: Niet genoeg geld om je hypotheek af te lossen, te weinig pensioenopbouw, geen geld in je spaar/studiepot voor die broodnodige extra’s…Volgens mij is het iedereen in Nederland wel duidelijk dat dit de concrete consequenties zijn van het laten doorwoekeren van al die veel te dure polissen.

schoenen

Maar waarom komen dan zo weinig mensen in beweging..?!

Waarom kom jij dus ook niet in beweging? Ja, je zegt wel dat je geen woekerpolis (meer) hebt, maar ik geloof je gewoon niet! 80% tot 90% zegt dat namelijk en dat kan dus gewoon helemaal niet. Dat is zo ongeveer hetzelfde dat ruim 70% van de mensen die auto rijden zeggen dat zij echt beter rijden het gemiddelde…. Heeft ook  heel veel met ons gedrag te maken, en dat is een lastige. Lees dit blog maar eens…

OK, klaar voor nu. De boodschap is bekend en meer dan duidelijk, dus ik wens je succes. Punt.

Oh, wil je meer weten? Wil je echt meer weten…?! Nou, bewijs het me maar, pak je polismap erbij en doe er wat mee.

Nee, doe eigenlijk ook maar niet: je hoeft mij helemaal niets te bewijzen: bewijs het JEZELF maar. Of je partner, of je kids. Diegenen, naast jezelf die direct de pijn lijden van jouw beslissing om niets te doen.

Terwijl echt alle seinen op groen stonden en nog steeds staan om die polissen te “killen”: AFM, verzekeraars, banken, Consumentenbond, adviseurs, vermogensbeheerders: allerlei clubs staan klaar en zijn in staat om je snel te helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Mag wel, maar hoeft echt niet.

stripje 

Weet je wat het eigenlijk oplevert, dat ontwoekeren? Ja, naast die gemiddeld ruim € 16.000 besparing per polis…maar goed, dat blijkt jou dus ook niet zo te boeien…

Nee, wat het oplevert is niet in geld uit te drukken. Het zijn zaken als: dankbaarheid, blijheid, trots, tevredenheid, grip op je geld, plezier. Maar bovenal: RUST.

Wat, ben je er nog, aan het einde van deze blog? Nou, dan is het eigenlijk maar een kleine moeite om even die map op te zoeken en gewoon naar je (online) adviseur te gaan en er even naar te laten kijken. En ja, als jij dat wilt doe ik dat ook graag even voor je. Of voor je buurman/buurvrouw. Voor mij (en veel goede adviseurs) een kleine moeite; voor jou een heel groot plezier.

mappen

Nou, is dat een leuke afsluiting van zo’n %$$#@&-onderwerp of niet…?!

Laat je me even weten, hieronder of via een berichtje wat jij gaat doen met deze gouden-geld-verdientip: ik lees het graag!

Voor nu, wens ik je veel ontwoeker-rust…

tafel

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment