Juni 2015: de start van Groen Goud-online!

Leuk, zo’n volle planningspraktijk. En ook het (dankbare, dat zeker) werk voor WoekerpolisVrij. Beiden erg prettig voor mijn agendavulling…Maar dat daarmee de website en lancering van Groen Goud lekker opschoot: nou…nee. En toch is het gelukt: het is namelijk juni 2015, en met stug doorschrijven, doorrekenen en doorbouwen: voilà: de website is “live”! Yes!

Maar…wat is nu precies die website van “Groen Goud”…? En wat is daar voor mij als lezer interessant aan…?

groengoud

Kijk, eigenlijk is het niet zo ingewikkeld (en dus eenvoudig-en daar ik hou ik van…).

“Groen Goud” is de naam die ik (Hubrien Meijaard) gegeven heb aan de duurzame beleggingsportefeuilles die ik al een paar jaar maak en beheer voor mijn klanten. En nu dus voor heel NL!

Wat daar dan zo speciaal aan is? Nou…dat je –voor zover mij bekend- nergens anders zo’n gespreide duurzame beleggingsportefeuille kunt krijgen.

Het is namelijk een selectie van zorgvuldig geselecteerde, verantwoorde “groene” beleggingsfondsen van een aantal verschillende “fondshuizen” (zoals bv. Triodos, ASN, Pictet e.d.), die online aangekocht en beheerd worden. Ik gebruik daarvoor Fondsenplatform, een beleggingsplatform dat door gespecialiseerde vermogensadviseurs in Nederland veel gebruikt wordt.

juni1

En op deze site kan, via een eenvoudig en duidelijk 4-stappenplan, nu iedereen dus zelf zijn eigen beleggingsportefeuille samenstellen. Zonder zich druk te hoeven maken over fondskeuze, administratie of wel/niet duurzaam. Handig….en heel gewenst, want al een paar jaar geleden werd van diverse kanten aan me gevraagd om dit te gaan maken. In die tijd is de roep en wens om -eenvoudig online- duurzaam te kunnen beleggen alleen maar versneld toegenomen, dus dat geeft alle hoop voor een snelle groei van deze verantwoorde portefeuilles!

Zelf doen? Beleggen? Is dat wel wat voor mij…? En waarom eigenlijk duurzaam, wat is daar zo bijzonder aan? Tja, die antwoorden kan ik natuurlijk meestal niet voor jou geven.

Maar ik zou zeggen: lees je eerst eens even in, bv. hier, hier of –heel recent nog- hier

Denk je dan: ja, dat is een goed plan, dan ga je gewoon aan de gang: stap voor stap op de site je eigen portefeuille bouwen! Voorlopig online beschikbaar in “box 3”, maar uiteraard komt ook de “groen pensioen” lijfrentevariant via de website beschikbaar: even mij mailen als je daar interesse in hebt.

Vind je het duurzaam beleggen op zich wel een goed plan, maar om dat nu zelf te doen: nou, nee….dan schakel je toch gewoon een adviseur in? Loopt die samen met je door het stappenplan heen, en helpt je met het kiezen van de voor jou beste portefeuille!

juni2

OK, genoeg reclame, aan de gang: Ik kan de pagina’s op de nieuwe site onderhand wel dromen, maar voor jou zijn ze nog allemaal nieuw…: Ik wens je dus veel en duurzaam leesplezier!

Oh ja….laat je me even weten wat je vindt van de nieuwe website en het stappenplan? Mag je hier doen, of een mailtje sturen, bellen…..ik ben namelijk heel benieuwd, dus alvast erg bedankt…!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment