Manage your money, live your life!

Deze blog had moeten gaan over de Inspiratiedag van de Vereniging van Life Planners, 24 april 2014 in Schipluiden. Een blog vol ervaringen van een inspirerende dag….
Maar: “had moeten”, want deze blog zal er niet over gaan.
Euh..Hubrien…probleempje met deze dag?

inspiratiedag

Nou nee. En ja, toch wel.
Nou nee: geen enkel probleem met deze dag! Het was een grandioos evenement, georganiseerd door grandioze collega’s, ik had het voor geen goud willen missen!

En ja, toch wel: Het lukt me gewoon niet om een kloppend verslag te maken van deze dag. That’s it.
Oh, ik kan zeker een opsomming doen van alle evenementen die voorbijkwamen, mensen die geweest zijn, onderwerpen die besproken en beleefd zijn.
Maar: het lukt me niet om het gevoel van deze dag op papier te krijgen. De spirit van het gebeuren. De glimlach die overal rondzweefde. De verbinding van ruim 100 mensen met maar één universeel doel: elkaar echt willen helpen.

Dus: wil je wat weten over deze dag? Vraag het gewoon aan iemand die er geweest is. Die vanaf nu zal zeggen: weet je nog, die donderdag in Schipluiden…?! En jazeker, je mag het mij ook altijd vragen. Hoewel dat meestal niet nodig zal zijn: ik denk dat ik er vaak spontaan wel over zal beginnen….!

Waar ik dan wel in deze blog even bij stil wil staan is het “credo” van de VLPN, de Vereniging Life Planners Nederland: “Manage your money, live your life”

Tijdens de dag had je alle gelegenheid om bij deze woorden stil te staan, want op grote banners, verspreid over het evenement waren ze heel goed te zien!

inspiratiedag1

En als je er dan bij stil staat, blijkt dat je op een aantal verschillende manieren deze tekst kan lezen. Ga ik hier niet proberen uit te leggen, gewoon “zelluf doen”: even rustig zitten, paar keer ademhalen en aandacht op de woorden / het plaatje

inspiratiedag2

Nou, helder toch…

Stel: je ligt op je sterfbed en je kijkt terug op je leven: zou jij volmondig kunnen zeggen: Ja! Zo is het geweest in mijn leven…!
Ik zou dat echt fantastisch vinden en heel knap!
Ik kan het niet. Ik doe mijn best, jazeker. Maar beide onderdelen van de tekst zijn voor mij zeker geen automatisme, integendeel…

“Manage your money” bekt lekker en klinkt logisch. Maar makkelijk: nee. Niet voor mij, niet voor de meeste van mijn relaties, niet voor de meeste mensen. Lukt dus niet altijd. Of lukt vaak niet. Is ook afhankelijk van het type mens dat je bent, de financiële opvoeding die je hebt gehad, dat soort zaken.

“Live your life” ook lekker vlot geschreven en helemaal kloppend. Moet je wel eerst weten wat “your life” is…Nou, ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik was, ben en blijf ongetwijfeld zoekende.

Een jaar of tien geleden heb ik er persoonlijk een burnout voor nodig gehad om de richting in te slaan met mijn leven waarvan ik nog steeds denk: ja, dit klopt. Om er dan vervolgens achter te komen dat je heel goed je tijd kunt doorkomen met het (hoognodige!) veranderen van al je zorgvuldig aangeleerde patronen…

Dus dat terugkijken op mijn sterfbed…als ik kijk naar de feitelijke geleefde jaren in aantallen en die afzet tegen het Motto, dan zou ik zeker veel spijt kunnen hebben.
En toch heb ik dat, in het hier en nu, zeker niet.

Waar het namelijk – volgens mij- om gaat, is de intentie waarmee je de dingen doet, de intentie waarmee je leeft. Als die intentie echt klopt, dan klopt wat je doet op dit moment in jouw leven. En aangezien je leven alleen maar bestaat uit dit moment, klopt alles dus….punt!

Aha, hoe je erachter komt of jouw intentie echt klopt…? Nou, wat dacht je van: voelen….
Ok, ok, beetje flauw, is natuurlijk zo heel veel makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker door iemand die zelf tot rond zijn veertigste geen flauw idee had wat “gevoel” was. Sorry dus. Maar/En: het is dus wel zo. Voelen. Uit je hoofd, naar die ene plek binnenin je waar niets meer is, en daardoor alles.

Is een hele mooie reis om te maken vind ik. Duurt ongeveer je hele leven….en lukt meestal niet met “zelluf doen”. Zoek dus de mensen die je hierin kunnen begeleiden, die je kunnen helpen met dit zoeken en vinden van jouw intenties.

Genoeg voor deze keer. Ik hoef je eigenlijk niet te vertellen –maar doe het toch- dat er een aantal mensen is in Nederland die je goed kunnen helpen bij die reis. En die er ook voor kunnen zorgen dat die reis financieel klopt…!

Manage your money
Live your life

Ik wens je de mooiste reis! Graag hoor/lees ik over jouw reis, deel je het hieronder?

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment