Meij

Hubrien Meijaard

Klant centraal

Al ruim 30 jaar ben ik werkzaam als erkend financieel adviseur/(life)planner, waarvan het merendeel als zelfstandige. En of ik nou voor mezelf werk of voor een ander, bij mij stond en staat de klant -jij- altijd centraal. Het klinkt misschien een beetje vreemd uit de mond van een financieel adviseur, maar ik vind mensen interessanter dan geld. Het gaat er mij om mensen te helpen met hun geldzaken en niet om het geld zelf. Iedere klant is voor mij een uniek mens met een uniek verhaal. En dat interesseert me.

Life Planner

In 2008 kwam ik in aanraking met Life planning. Hier lag voor mij de sleutel tot de vernieuwing van mijn adviespraktijk. Ik ben nu ruim 13 jaar gecertificeerd Life planner. Veel aspecten van Life planning bleek ik al jarenlang in de praktijk toe te passen, maar voor mij was het een verademing om dit een naam te kunnen geven. En dat was niet het enige voordeel: ik kon nu ook als Life planner werken volgens een gestructureerd proces. Ook heb ik me verbonden met andere Life planners om zo samen het vakgebied meer inhoud geven. En daarmee jou nog beter te kunnen helpen!

Duurzaam, eerlijk en verbonden

Duurzaamheid is een van mijn pijlers. Noem me een dromer. Een sociaal ondernemer. Ik kijk graag naar de langere termijn en wil voor onze kinderen een mooiere wereld achterlaten. Ik vind het dan ook interessant om te filosoferen over de rol van geld in deze wereld. Hoe zou het anders, oprechter, eerlijker kunnen? Duurzame beleggingen, “groen pensioen” en alternatieve waardesystemen bijvoorbeeld hebben daarbij ook mijn interesse. Voor mij mooie voorbeelden van Groen Geld.

Ik sta open voor vernieuwingen en geloof in leven vanuit je hart, zonder je hoofd daarbij te verliezen.

Verbinding is een van mijn andere peilers. Ik laat me daarbij ook graag inspireren door westerse en oosterse meesters en filosofen uit het heden en verleden.

Actie

Een van mijn favoriete quotes is van de Dalai Lama: “Change can only take place through action”. Dus naast dromen, geloof ik vooral in aanpakken. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

Verdieping

In het mooie New Financial Magazine mocht ik een alweer een aantal jaar geleden (op pagina 28 en 29) antwoorden geven op 10 zinnige vragen. Ze gelden nog steeds: 10 antwoorden van Hubrien Meijaard

 

Meer informatie over mij vind je op mijn linkedin profiel

Interesse om met “Meij” verder te praten? Neem dan contact met me op via het contactformulier.

 

Een aantal belangrijke (beroeps)organisaties:

FFP: Federatie Financiele Planners: http://www.ffp.nl/

VLPN: Vereniging Life Planners Nederland: http://vlpn.nl/

RLP: Registered Life Planner vanuit Kinder Institute: http://www.kinderinstitute.com/

AFM: Autoriteit Financiële Markten: http://www.afm.nl/

Kifid: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening: http://www.kifid.nl/