Woekerpolis…. en weer verder!

Hoe ook jij van je buikpijnpolis af kunt komen.

Half december 2012 als ik deze “ontwoeker-update” schrijf.
“Alweer woekerpolissen?!” hoor ik een aantal mensen denken. Inderdaad… en helaas maar met onverminderde energie maak ik graag veel tijd en aandacht vrij voor dit (miljoenen mensen hebben hem nog!) buikpijndossier.

In de nieuwsbrief van afgelopen juni staat een helder verhaal over de stand van zaken toen. Inmiddels zijn we alweer een half jaar verder en is er vaak weinig en soms veel gebeurd…

Vaak weinig: feitelijk hebben –ook afgelopen half jaar- heel weinig mensen hun polis opgepakt en aangepakt. Niet leuk om te constateren, zeker als je weet hoe je met zo weinig moeite zoveel kosten kunt besparen. Voorbeeld? Als je € 100,- per maand aan premie betaalt zit daar vaak zeker 40% -dat is dus € 40,- per maand!- aan kosten in. Dat is dus afgelopen half jaar € 240,-…gewoon weg….
Loopt je polis nog bv. 15 jaar, dan is dat dus € 7.200,-! En dan heb ik het dus nog niet over gemist rendement door deze kosten.

Kan dat anders dan? Ja, dat kan! Vaak met weinig moeite, soms met wat meer moeite, maar bijna altijd (heel erg) lonend. Ik blijf het herhalen: de kostenbesparingen die te behalen zijn liggen meestal tussen de € 10.000,- en € 40.000,-

In dit geval is er echter wel één ding wat moet gebeuren: JIJ moet in beweging komen…de maatschappijen (en meeste adviseurs) doen namelijk schrikbarend weinig…de vooruitgang in hun berichtgeving en administratie is het afgelopen halfjaar te verwaarlozen, dus daar moet (en hoef!) je niet op te wachten.

Soms veel: Even zoeken naar de lichtpuntjes – en die zijn er!- : afgelopen halfjaar hebben bv. weer zo’n 100 mensen een workshop bijgewoond, die daardoor meer grip op hun polis hebben gekregen en vaak ook –alleen of met adviseur- concreet aan het ontwoekeren zijn gegaan.
Afgelopen halfjaar zijn bv. ook weer een aantal collega’s door specialisten bijgeschoold om landelijk mensen te helpen met hun woekerpolis.
Ook niet onbelangrijk: de AFM wordt meer en meer actief om consumenten en adviseurs te ondersteunen met het zo snel mogelijk ontwoekeren. Op de site van de AFM staat tegenwoordig heel veel nuttige informatie. Bv. over het gratis Hersteladvies wat jouw adviseur je moet geven!

Wat ook steeds meer en beter gebeurt, is begeleiding van mensen die hun financiële schade willen verhalen op de maatschappij (en/of hun tussenpersoon). Uiteraard is het allereerst belangrijk om je polis zo snel mogelijk te (laten) bekijken en te ontwoekeren voor de toekomst.

Maar ook heel belangrijk is het om goed te laten kijken naar je polis, of je in aanmerking komt voor serieuze schadevergoeding voor je polis. Ik schrijf bewust serieuze schadevergoeding, want de compensatieregeling waar maatschappijen de mond vol van hebben stelt echt heel weinig voor.

Afgelopen halfjaar ben ik nog meer gaan samenwerken met enkele onafhankelijke claimexperts (bv. mensen van Stichting Odin of van Newflame), die zich voor 100% inzetten voor de duidelijke dossiers en zich vastbijten tot een goed resultaat (voor de klant uiteraard!) is bereikt.

Weer duidelijk wat de stand van zaken is? Mooi! Zoek nu dus snel je polis op (of informeer je buurman dat hij dat moet doen als je er zelf geen hebt…), je offertes, berekeningen en folders van toen en laat ze beoordelen! Ontwoekerscans voor de toekomst, claimexperts voor het verleden: en jij weer aan het financiële stuur in het hier en nu! Het is net (financial) Life Planning…!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment